Hondenopvoedingsinstituut DE ROEDEL             
Internationaal Gedragstherapeutisch Centrum 
 Home
 Opvoeden? Natuurlijk!
 De Roedelmethode®
 Aannamen
 Hoe en Wat
 Prijzen
 De HFB; hands free!
 Beschikbaarheid
 Reserveren
 Speciale Leergang
 Strippenweekends
 Boeken
 Dog Cognition
 Opleiding RM®
 Roedel Relaties
 Roedelkronieken
 Media
 Over ons
 Contact
 Links

© 2003 - 2018
Hondenopvoedingsinstituut
De Roedel

Niets van deze site mag zonder toestemming op welke manier dan ook overgenomen worden.

   

 

Beschikbaarheid | Routebeschrijving | Reserveren | Offerte |  | Algemene voorwaarden
Hoe en wat

Wegens omstandigheden worden alle Roedelbegeleidingen overgenomen door:
Erica de Roode in Vijlen (Zuid Limburg), info@cattledog-coach.nl of 06 – 25312531

Hoe?

Een andere methode vereist een andere aanpak dan gebruikelijk is. Natuurlijk willen we het leerproces voor baas en hond zo effectief mogelijk laten verlopen.

Iedere hond is anders, iedere baas is anders en iedere combinatie baas/hond is anders. De begeleiding is daarom individueel en een Roedel-begeleidingsprogamma is dan ook voor iedereen anders.
Door het vragenformulier voor de begeleiding in te vullen geef je ons alvast belangrijke informatie over je hond.

Wil je met een groepje komen, dan kunnen we voor je een programma maken of een workshop organiseren, helemaal aangepast aan je wensen. Je kunt hiervoor het offerteformulier invullen.

Doordat we voornamelijk individueel begeleiden, zijn de weekends natuurlijk al snel volgeboekt. Wanneer je ook door de week kunt, heb je meer kans dat een reservering op niet al te lange termijn mogelijk is

NB; in het weekend is één enkele dag reserveren niet mogelijk. Twee dagen - zowel de zaterdag als de zondag – reserveren is wel mogelijk.

Er wordt in Salmchateau gewerkt per dag. De tijd die je hier bent wordt optimaal benut en je hoeft dus niet wekelijks naar Salm voor een enkel uurtje (individuele) begeleiding.

Een dag begint om 10.30 en duurt tot ongeveer 16.00 – 17.00 uur, inclusief het maken van een programma voor jou en je hond(en) en een half uurtje pauze. Vergeet je lunch(pakketje) niet!
Je persoonlijke programma krijg je na afloop mee, zodat je daar thuis verder mee aan het werk kunt.

We leren je in één – of meer – dag(en) de details in het gedrag van je hond te zien, te (h)erkennen en hierop te reageren. Op die manier heb je voldoende mogelijkheden om een aantal weken zelf thuis aan de slag te kunnen.

Per dag heb je een hele dag intensieve individuele begeleiding, dus veel persoonlijke aandacht voor jou en je hond(en). De invulling van een dagdeel is afhankelijk van de situatie. Kom je voor de eerste keer, dan is dat meestal: veel gedragsleer en een testje van de hond(en). Dankzij de voorgaande gedragsleer zul je dan al heel wat gedragingen van je hond zelf kunnen herkennen. En natuurlijk moet alle theorie ook in praktijk gebracht worden: samen met je hond aan het werk!

Het is de bedoeling, dat je binnen een vrij korte tijd het gedrag van je eigen hond leert herkennen en in staat bent hier zelf de juiste (lichamelijke) antwoorden op te geven. Veel honden luisteren naar de instructeur (jij doet dat tenslotte ook!). Wanneer de instructeur ‘zit’ zegt, gaan ze direct zitten, al vóór jij die opdracht zelf hebt kunnen gegeven! Daarom is de instructie die je krijgt een vragende, lerende en observerende instructie. Op die manier zul je je eigen inzicht steeds meer kunnen vergroten. Uiteraard zal de instructeur nooit je hond van je overnemen!
Natuurlijk moet je thuis zelf in staat zijn om met zijn hond verder te werken. Er wordt dan ook voldoende tijd en ruimte gemaakt voor toetsing en zelfwerkzaamheid van de baas, waarbij de instructeur observeert zonder te reageren. Voor je vertrekt wordt je persoonlijke programma met je doorgesproken.

Zijn er als je weer thuis bent vragen of problemen, dan kun je hiervoor ook een afspraak maken.

Wat?
 • advies en begeleiding bij de aanschaf van een pup of volwassen hond,
 • puppytesten en gedragstesten,
 • begeleiding van 'probleemhonden' of ‘normale’ begeleiding,
 • begeleiding bij omgang hond – kind,
 • (natuurlijk) angstgedrag voor bv vuurwerk en onweer,
 • (diverse vormen van) agressie,
 • voor iedereen die 'zomaar' geïnteresseerd is in De Roedelmethode®,
 • Workshops op maat voor verenigingen, clubs en werkgroepen,
 • voor (rashonden-)groepen,
 • voor instructeurs,
 • voor dierenartsen,
 • speciale gedragsleerlessen, toegespitst op de (groeps) wensen,
 • introductielessen over De Roedelmethode®,
 • workshop Dog Cognition,
 • … en noem maar op.
n.b. elke activiteit vindt plaats volgens De Roedelmethode®;
Heb je verder nog specifieke wensen, eisen en/of verwachtingen, neem dan contact met ons op!

Eigenlijk is bij Hondenopvoedingsinstituut De Roedel maar één ding absoluut onmogelijk:
telefonisch of per mail tips/adviezen geven over een hond die wij noch gezien, noch getest hebben! Een probleem zoals niet alleen kunnen zijn of onzindelijkheid is nooit een op zichzelf en losstaand probleem, maar heeft altijd te maken met een groot aantal (relationele) factoren. Het kan zelfs gevaarlijk zijn om adviezen te geven zonder dat die specifieke hond, zijn karakter en zijn gedrag ons bekend zijn!

De Roedelmethode® in België
In het hart van de Belgische Ardennen, waar elk seizoen zijn eigen pracht heeft!
Hier heb je de mogelijkheid tijdens uw verblijf uw natuurlijke opvoeding van uw hond te combineren met een (korte) vakantie en samen te genieten in de natuur.

Verblijf
In de Ardennen kun je genieten van een prachtig bebost natuurgebied, met volop mogelijkheden voor een weekendje of (korte) vakantie er helemaal uit. Er zijn meer dan genoeg aangename recreatiemogelijkheden en er is een ruime keuze in de verblijfsaccommodaties: hotels, vakantiehuizen, campings en bungalow-vakantieparken en particuliere verhuur.

Roedelmethode® in Nederland:
Klik hier voor meer informatie

naar boven