Hondenopvoedingsinstituut DE ROEDEL             
Internationaal Gedragstherapeutisch Centrum 
 Home
 Opvoeden? Natuurlijk!
 De Roedelmethode®
 Aannamen
 Hoe en Wat
 Prijzen
 De HFB; hands free!
 Beschikbaarheid
 Reserveren
 Agenda
 Speciale Leergang
 Strippenweekends
 Boeken
 Dog Cognition
 Opleiding RM®
 Roedel Relaties
 Roedelkronieken
 Media
 Over ons
 Contact
 Links

© 2003 - 2018
Hondenopvoedingsinstituut
De Roedel

Niets van deze site mag zonder toestemming op welke manier dan ook overgenomen worden.

   

 

Week 10

Vorige - Volgende

Lilian en Martijn gaan met vakantie richting Portugal en daarom komt hun Max bij ons logeren. Lil heeft bedacht dat ze Ourson inderdaad na de vakantie (de pups zijn dan 12 weken) mee wil nemen naar Utrecht. En jawel, dat heeft het kleine mormel gehoord, want ze wil nu niets meer van ze weten. In de ren in de puppiekamer presteert ze het zelfs om over Lil heen te piesen! Martijn had mazzel, want die zat toch net een treetje hoger!

Dankzij de prachtige benches die Lilian en Martijn uit Utrecht voor ons meebrachten was er in hun auto geen plaats meer voor de tent. Dan ook maar de rest van de kampeerspullen thuis gelaten en op de bonnefooi naar overnachtingsplaatsen uitkijken. Het vakantievertrek werd ook een paar dagen uitgesteld om eerst nog even bij te komen in de Ardennen (en van de pups te genieten?!).

Hierdoor wel de gelegenheid met z’n allen overdag een poosje naar de groeve te gaan, met Kaya en de pups. Erg boze pups aan een lijntje! In de groeve de pups los en Kaya aan een lange lijn. Heel mooi om te zien, hoe ze door rondjes te lopen toch steeds weer al haar pups aan het volgen krijgt!Aangezien onze kat Doerak natuurlijk ook meegelopen was, was hij degene die tijdelijk aan een puppielijn werd gezet.

‘svonds buiten bij het huis doet Kaya haar ‘gekkenrondje” nog even opnieuw met een botje,waarna Ourson nodig opgevoed moet worden!Hoe krijgen we het voor elkaar; Kaya eet dit keer notabene een bak of 7 leeg! Samenwerking; Jolie maakt de keukendeur open en Kaya het kastje met de bakken.

Blijkbaar heeft ze dat eten en eten opgeven in intappes gedaan, want op het moment dat we haar betrappen op eten zijn de pups al tonnetje rond. Ze spring evengoed nog snel in de ren en geeft het voer weer op. Rond of niet; het opgegeven voer naar binnenwerken alsof ze niets gehad hebben doen de pups wel! (kunnen we in elk geval de volgende maaltijd met een gerust hart overslaan). De pups zijn inmiddels helemaal over op volwassen voer en de gevulde eetbakken blijven voortaan veilig beneden in de kelder staan, tot het etenstijd is.

De correcties van Kaya naar de pups worden steeds heftiger en harder.

Ook het rangorde’spel’ tussen de pups onderling liegt er niet om!

Olibrius heeft eetproblemen, is wat stil en valt af. Dan zien we waarom; een enorm gat in zijn tandvlees, veroorzaakt door een tand van broer of zus! Schoonmaken, pap in Olibrius en weer schoonmaken. Na twee dagen steeds schoonmaken van de wond na het eten ziet het er beter uit en Olibrius zelf ook!

’s Morgens gaan de pups na het eten meteen de buitenren in. Het is erg warm en eind van de ochtend moeten de pups dan ook weer naar binnen. Daar is het in elk geval koel.

Evengoed krijgen we te maken pups en diarree, niet echt prettig! Bovendien hebben ze kans gezien de kamperfoelie en andere planten te slopen die naast de ren buiten staat. Ook niet echt bevorderlijk voor de spijsvertering natuurlijk.

De pups ruiken sterker dan Groenendaelerpups en doen de herinnering aan Kaya als zieke pup weer levendig bovenkomen, alleen… hebben we nu die Kayastank in drievoud! In elk geval lusten de pups nu ook graag rijst.

Oja, Ondine is herdoopt in Onding en Opime in Opiemel. Erg toepasselijke namen!

Vorige - Volgende