Hondenopvoedingsinstituut DE ROEDEL             
Internationaal Gedragstherapeutisch Centrum 
 Home
 Opvoeden? Natuurlijk!
 De Roedelmethode®
 Aannamen
 Hoe en Wat
 Prijzen
 De HFB; hands free!
 Beschikbaarheid
 Reserveren
 Agenda
 Speciale Leergang
 Strippenweekends
 Boeken
 Dog Cognition
 Opleiding RM®
 Roedel Relaties
 Roedelkronieken
 Media
 Over ons
 Contact
 Links

© 2003 - 2018
Hondenopvoedingsinstituut
De Roedel

Niets van deze site mag zonder toestemming op welke manier dan ook overgenomen worden.

   

 

Week 7

Vorige - Volgende

Kaya pakt een pup bij staart, het vel, een poot of kop of wat maar in haar buurt is en trekt ze zo naar zich toe. Dan legt ze pup klem met haar poten en begint met haar verzorging en overheersing.Vaak heeft ze haar poot ’toevallig’ op een dominantiezone of op beide zones.

Kaya is nog steeds veel met de pups bezig; op hun rug leggen (in de nek grijpen en omgooien eigenlijk) en vooral de dominantiezones likken (markeren).En… 4 juni slaapt ze voor het eerst niet bij haar pups. Ze gaat met ons mee naar de slaapkamer. Daar installeert ze zich niet op haar eigen plekje onder de werktafel, maar vlak voor de deur. Ze zal niet veel geslapen hebben, want haar oren waren aldoor gespitst op elk geluidje van de pups.

De pups doen nog steeds dezelfde dingen bij elkaar na, als Kaya met hen doet; trekken elkaar aan de staart door de ren of bij de haren, vel en oren. Het zijn wel dezelfde handelingen, maar ze doen dat bij elkaar veel harder dan moeder Kaya dat bij hen doet!


Het is ook duidelijk te horen dat ze de dingen die ze van moeder wel accepteren, van elkaar zeker niet accepteren! Als daar schermutselingen uit volgen, went Kaya zich daar direct af en springt uit de ren. Daarna negeert ze de pups totaal.
’s Avonds loopt Kaya met haar wc-rol rond, maar… geen pup heeft aandacht. Zonder de aandacht van de pups heeft zo’n uitnodigingsrondje weinig waarde, dus loopt ze heen en weer voor de ren met de rol in haar bek. Op het moment dat ze wel de aandacht heeft springt ze in de ren en geeft de rol af.

Dan doen de pups hetzelfde als Kaya; een uitnodigingsrondje met de rol in de bek.

Ourson heeft de rol en begint erop te kauwen.Even later pakt Kay de rol terug (zonder strijd en zonder protest van de pups) en begint deze op haar gemak naar binnen te werken, waarbij de pups alleen maar mogen toekijken.

Onderling doen de pups veel invitatielopen-spelletjes met elkaar en zijn bezig met de speeltjes en de knoopsokken, die erg geschikt zijn voor trekspelletjes.

Bij het schoonmaken van de pups wordt het weer eens heel duidelijk, dat wij het gezag dat Kaya heeft over haar pups zeker nog niet hebben; ze worden heel erg boos als we met een lap of hand over hun snuit gaan!

We hebben opnieuw een primeur met Kaya. Een beetje stoeien was er nooit bij, omdat ze direct ‘doorslaat’ en altijd meteen overgaat naar serieuze strijd, waarbij de hardheid van de baas op de proef wordt gesteld.

Niet die ochtend; kon even met haar dollen en ze was heel zacht in de bek! Bovendien bleef het niet bij die ene keer; ze is nog steeds erg zacht met ons.

Het kammen en borstelen dus uitgeprobeerd, want ook dat wilde nog wel eens uitlopen in het letterlijk zitten op een weerbarstige, grommende Kaya. Ook dit gebeuren verliep nu heel soepel en zonder gedoe!

Vorige - Volgende