Hondenopvoedingsinstituut DE ROEDEL             
Internationaal Gedragstherapeutisch Centrum 
 Home
 Opvoeden? Natuurlijk!
 De Roedelmethode®
 Aannamen
 Hoe en Wat
 Prijzen
 De HFB; hands free!
 Beschikbaarheid
 Reserveren
 Agenda
 Speciale Leergang
 Strippenweekends
 Boeken
 Dog Cognition
 Opleiding RM®
 Roedel Relaties
 Roedelkronieken
 Media
 Over ons
 Contact
 Links

© 2003 - 2018
Hondenopvoedingsinstituut
De Roedel

Niets van deze site mag zonder toestemming op welke manier dan ook overgenomen worden.

   

 

Week 8

Vorige - Volgende

De periodes dat Kaya niet bij de pups is worden nu langer. Daar staat tegenover, dat de lichamelijke opvoeding die zij toepast steeds harder wordt.

Hoe meer de pups onderling met hun rangordestrijd bezig zijn en daar overwinningen in behalen, des te steviger zijn haar correcties!


Kaya staat nu toe dat ook Indy de pups corrigeerd. Voor Indy wil dat zeggen; gewoon van de sokken lopen. De oudere teven hebben de pups direct al afgesnauwd en ook dat vond Kay geen probleem. Ze doet het daarna vaak nog ’s ‘dunnetjes’ over zelfs! Later in de week mogen ook de andere honden zich met de pups bemoeien, zoals oppas Emma.

27


Wanneer Arjen Opime corrigeert reageert Kaya niet eens. We moeten het nu blijkbaar zelf maar gaan doen.

Overdag lukt het lang niet altijd om de honden even te lanceren op de patio om ze extra aandacht te geven (en te observeren met de pups) en blijven de pups in de ren, maar… voor hoelang nog!De avonden hebben we in elk geval en hoe dan ook gereserveerd voor het hondenspul, voor de nodige aandacht voor allemaal en zodat de pups samen met de andere honden over de patio kunnen scharrelen.

Kaya krijgt dan altijd eerst haar ‘gekke’ bui, zoals dol met een knoopsok rondjes rennen. Voor de andere honden – die Kaya langer kennen dan vandaag – is dat meestal wel een reden om vlak bij ons te komen zitten. We moeten we de tafel dan wel goed vasthouden, want Kaya gaat overal overheen en dwars doorheen!

Ze heeft mooie technieken om de aandacht van de pups te krijgen; rondjes lopen tot ze allemaal volgen, of gewoon rustig met een botje gaan liggen. De pups reageren dan ook altijd door naar haar toe te komen. Daarna komt elke pup aan de beurt. De pups maken daar flink herrie bij en zachtzinnig gaat het ook niet, dat ‘spel’ van Kaya met haar kroost! De een na de ander neemt ze ‘onder handen’, waarbij de pups zich eerst voor haar proberen te verstoppen, om haar daarna uit te dagen door vlak langs haar heen te rennen, waarmee ze Kay de gelegenheid geven voor haar lichamelijke opvoeding.

De pups worden steeds meer een onderdeel van onze roedel, waarbij ook de andere honden zich steeds meer met de opvoeding van de pups mogen bemoeien. Het aandeel van Kaya blijft daarin natuurlijk zeer exclusief en… blijft voor ons een openbaring om te zien, na de toch wel andere aanpak van al onze Groenendaelerteefjes.

De avonden zijn voor de honden in elk geval net zo’n aangename aangelegenheid als voor ons!

Vorige - Volgende